Je kan het dak (van 't Centrum) op!

Woon je in Ooltgensplaat, Achthuizen/Langstraat, Zuidzijde, Den Bommel, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet of Middelharnis? Wek de zonnestroom op die jij nodig hebt, via het dak van verenigingsgebouw ’t Centrum. Zo verlaag je niet alleen de kosten voor je energieverbruik maar kunnen we de toekomst van het klimaat ook weer zonniger inzien. Wel de lusten van zonnepanelen, niet de lasten. Dat is het idee. Laat via deze pagina je gegevens achter en reserveer alvast vrijblijvend één of meer zonnepanelen. Voordat je definitief akkoord gaat, berekenen we samen met jou wat het je precies kost én oplevert.

 

Offerte aanvragen

Je eigen zonnestroom opwekken
was nog nooit zo makkelijk

 • Wek je zonnestroom op via het dak van verenigingsgebouw ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, 3257 XM Ooltgensplaat
 • Van installatie tot onderhoud en verzekering: wij regelen het voor je
 • Iedereen met postcode 3255 t/m 3258, 3241, 3243 of 3244 kan meedoen.
 • Wat je opwekt, trekken we af van je energierekening
 • Er is plek voor 228 panelen en vol is vol, dus reserveer snel

Nu reserveren

Samen in zee
voor een groener Goeree Overflakkee

De buurt verduurzamen doe je niet alleen. Voor deze ZonneHub hebben we de handen ineengeslagen met de Gemeente Goerree-Overflakkee voor het beschikbaar stellen van het dak van ‘t Centrum en Deltawind, een lokale en verbindende energiecoöperatie.

Openbare basisschool ‘de Regenboog’, peuterspeelzaal ‘Olleke Bolleke’, een sportaccommodatie en het bestuur van vereniging ’t Centrum zijn ondergebracht in het Ooltgensplaatse verenigingsgebouw. Een goed gevuld pand dus, met een veel te leeg dak… Maar niet voor lang!  Doe mee en help ’t Centrum om óók het centrum van duurzame energie-opwek in Goeree-Overflakkee te worden.

 

Goed voor het milieu én je portemonnee

Je wekt minimaal 15 jaar lang je eigen schone energie op en ontvangt 15 jaar lang belastingkorting op je afname van energie.

 • Je energierekening daalt hierdoor ongeveer
  € 30 per paneel, per jaar
 • Een paneel kost € 305 en wekt ongeveer
  211 kWh per jaar op
 • De verwachte terugverdientijd is 10,6 jaar,
  het rendement ongeveer 4,7%
 • Je hebt inzicht in hoeveel schone zonnestroom je opwekt
 • Je doet al mee vanaf één paneel, tot maximaal 85% van je verbruik.

Ja, ik wil zelf mijn stroom opwekken via de ZonneHub 't Centrum in Ooltgensplaat

 

Handig om te weten

 • Met deze inschrijving bevestig je interesse te hebben in zonnepanelen op deze ZonneHub. Dit verplicht je tot niets.
 • Na je inschrijving nemen we binnen twee werkdagen telefonisch contact met je op om de voorwaarden met je door te nemen en je vragen te beantwoorden
 • Als we je binnen een week na je inschrijving niet hebben bereikt, vervalt je reservering op de panelen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen en zelf wilt bellen, dan kan dat natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur via 010-8906945.
 • Meer informatie over dit project vind je in de Veelgestelde vragen en in het InformatieDocument van deze ZonneHub .

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

   

  • Na je inschrijving ontvang je binnen een paar minuten een bevestigingsmail. Daarin vind je ook het InformatieDocument met aanvullende informatie over deze ZonneHub.
  • Binnen twee werkdagen nemen we telefonisch contact met je op om de voorwaarden met je door te nemen en je vragen te beantwoorden.
  • Daarna ontvang je per email een formulier ter akkoordverklaring van je deelname. Je betaalt jouw inleg zodra alle panelen vergeven zijn.
  • Nadat het project vol is vragen we een beschikking bij de Belastingdienst aan voor het mogen toepassen van de belastingkorting op de opgewekte stroom. Als je nog geen klant bent bij Eneco regelen we je overstap nadat de beschikking ontvangen is. En dan gaan we over tot de daadwerkelijke installatie van de panelen. 
  • Ongeveer drie maanden nadat de ZonneHub uitverkocht is, begin je met jouw zonnestroom opwekken. We zijn hierbij afhankelijk van derden, zoals de Belastingdienst, netbeheerder en dakeigenaar.

 • Wat zijn de financiële voordelen?

  • Je betaalt 15 jaar lang geen energiebelasting over de stroom die je met deze panelen opwekt. De overheid garandeert deze vrijstelling van energiebelasting. Fijn, want die garantie heb je niet als je opwekt op je eigen dak.
  • Een zonnepaneel kost € 305. Je hoeft over dit bedrag geen BTW te betalen. Alle gezamenlijke kosten voor de installatie, de aansluiting, de dakvergoeding voor de Gemeente en de omvormer zitten hier al in. Je hebt op de panelen de fabrieksgarantie. Over je opwek kunnen we je geen garanties geven, omdat het lastig te voorspellen is hoe vaak de zon schijnt.
  • Met het opwekken van je eigen stroom verlaag je direct je energierekening met € 30,- per paneel per jaar.  Je bespaart omdat je zowel geen elektriciteitskosten als belastingen betaalt.
  • Je verwachte rendement is ca. 4,7%, je verwachte terugverdientijd is rond de 10,6 jaar.
  • Je kunt tot 85% van je jaarverbruik en maximaal 10.000 kWh aan zonnepanelen kopen. Je ontvangt namelijk alleen belastingkorting over de stroom die je opwekt voor je eigen verbruik. Houd bij de keuze voor het aantal panelen daarom ook rekening met toekomstige veranderingen in je energieverbruik.
  • De bijdrage voor beheer van deze ZonneHub en alle panelen is € 11,- per paneel, per jaar. Deze contributie kan jaarlijks opnieuw worden bepaald, als de beheerkosten onvoorzien stijgen. In beheerkosten zitten de kosten voor:
   • Jaarlijkse schoonmaak en onderhoud
   • Verzekering
   • Inleg voor de omvormer die uiterlijk elke 12 jaar vervangen moet worden
   • Administratiekosten van de ‘ZonneHub-coöperatie’

  In alle berekeningen is rekening gehouden met de eenmalige aanschafkosten, de dakvergoeding, het huidige variabele stroomtarief bij Eneco en de verwachte contributie.

 • Wat is de rol van Eneco?

  ZonneHub is een initiatief van Eneco, en wil het mensen zo makkelijk mogelijk maken om zelf zonnestroom te kunnen opwekken op een ander dak.  Zodat jij wel de lusten hebt, maar niet de lasten. Er komt namelijk nogal wat bij kijken…

  Eneco verzorgt installatie en onderhoud van de zonnepanelen, verzekering, administratie, afspraken met de dakeigenaar en regelt dat je lid wordt van de ZonneHub coöperatie. Dit laatste is namelijk een eis om van de belastingvrijstelling te kunnen profiteren. Voor al deze activiteiten vragen we een jaarlijkse beheersfee van circa 11 euro per paneel. Hierin zijn ook de reserveringskosten voor een nieuwe omvormer (na circa 12 jaar) meegenomen.

  Ook zorgen we dat je energienota direct verlaagd wordt door de belastingvrijstelling samen met je opgewekte energie te verrekenen. Hiervoor dien je klant te zijn bij Eneco, in ieder geval voor het eerste jaar, zodat we dit voor alle deelnemers op dezelfde manier kunnen doen. Ben je nog geen klant? Geen zorgen, een overstap is zo geregeld.

 • Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?

  Je ontvangt 15 jaar lang een vrijstelling op je energiebelasting. Dat maakt zonnepanelen financieel pas écht aantrekkelijk. Als je verhuist binnen de postcodes die meedoen aan de ZonneHub ’t Centrum in Ooltgensplaat, is er niets aan de hand. Je blijft dan profiteren van de belastingvrijstelling.

  Wanneer je binnen 15 jaar naar een huis buiten deze postcodes verhuist, is het op dit moment zo dat je recht op vrijstelling van energiebelasting vervalt. Het is dan slimmer om je panelen te verkopen. Er geldt wel een afschrijving: de waarde van je paneel daalt als het paneel ouder wordt. Verkopen kan aan andere deelnemers die de extra panelen of aan nieuwe deelnemers. Kun je niemand vinden? Dan kopen we de panelen van je terug. Omdat de belastingvrijstelling niet geldt voor ons, is die waarde waarschijnlijk lager dan wanneer je je paneel aan een deelnemer verkoopt.

  Geen zorgen. Wij helpen je graag bij het vinden van een koper. Geef je verhuizing door via zonnehub@eneco.com.

 • Hoe lang wordt het dak beschikbaar gesteld voor de zonnepanelen?

  De Gemeente Goeree-Overflakkee is de eigenaar van het dak en heeft de intentie het dak beschikbaar te stellen voor 20 jaar. Zij besluit echter bij 15 jaar of de looptijd definitief wordt verlengd naar 20 jaar. Beëindiging na 15 jaar zal alleen bij groot bezwaar plaatsvinden, zoals de verkoop van het pand. De Gemeente wil de looptijd uiteraard niet onnodig verkorten. Voor de zekerheid hebben we in de huidige berekeningen toch rekening gehouden met de periode van 15 jaar, zodat het financiële voordeel in relatie tot de looptijd uiteindelijk alleen maar groter kan worden.

 • Hoe zit het met de verzekering?

  In de jaarlijkse beheerkosten per paneel is ook een verzekeringspremie meegenomen. De zonnepanelen installatie is onder andere verzekerd tegen brand, natuurkrachten zoals hagel, storm en blikseminslag en tegen vandalisme.  Bij schade worden de herstelkosten vergoed die gemaakt moeten worden om de installatie weer in bedrijfsvaardige toestand te krijgen. Een uitgebreide opsomming van de verzekering vind je tevens in het Informatie Document.

Heb je nog vragen?

zonnehub@eneco.com

010-8906945

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.